С. Дж. Бенет

София Бенет е родена в Йоркшир, Англия през 1966 г. Като типичното дете на родители - военни тя израства, пътувайки из различни места по света. След като работи какво ли не, нейният първи, дълго подготвян и дълго отхвърлян роман е публикуван, когато е на 42 години. Тя пише няколко книги за тийнейджъри, които й носят престижни награди, освен това преподава и води подкаст за начинаещи писатели.

Преди години София е поканена на интервю за мечтана работа като личен секретар на кралицата. В крайна сметка тя не е избрана, но това не се отразява на пристрастията й към живота на кралското семейство. Те намират логично продължение с изключително успешната поредица „Нейно Величество кралицата разследва“.

До момента романите на Бенет са преведени на 20 езика. Тя живее в Лондон, където често може да бъде видяна да обикаля из дворците, музеите, галериите и библиотеките. По отношение на своята криминална поредица, разнесла славата й по света, тя уточнява, че доколкото й е известно кралицата не е разкривала тайно престъпления. Въпреки че, ако имаше този талант, вероятно щеше да го направи именно по начина, описан в „Уиндзорският възел“.

Виж книгите от С. Дж. Бенет