“Вълци” - книга на столетието в класация на The Guardian

Публикувано на 01.10.2019

Изключително признание получи романът “Вълци” на Хилари Мантел с обявяването му за най-добра книга на столетието до момента от британското издание The Guardian. 

То не идва като изненада, тъй като “Вълци” е най-бързо продаваната книга от всички, получили най-престижната литературна награда на Великобритания -“Букър”. Тя е и първата наградена с “Букър” книга, станала номер едно при бестселърите. Феноменалният успех на романа, приковал вниманието на огромната читателска аудитория с неутолим интерес към епохата на Тюдорите, го поставя в челната десетка на общата класация  “Британски бестселъри на десетилетието”. “Вълци” е отличена и с наградата за исторически романи “Сър Уолтър Скот”.

The Guardian сравнява стила на писане на Мантел със свежестта, която новата боя носи, детайлите са чувствени, а изследването на темите като власт, съдба и богатство е дълбоко и “в постоянен диалог с настоящето”.

Повече за книгата, както и откъс от нея, можете да прочетете тук. И тъй като “Вълци” беше победител в седмичната ни рубрика на Facebook страницата на издателство “Еднорог” -  “По-любима книга”, можете да я закупите с 30% отстъпка от сайта ни до 4 октомври (четвъртък).

Имаме и още прекрасни новини за почитателите на Хилари Мантел. Съвсем скоро третата книга от поредицата за Томас Кромуел - The Mirror And The Light - ще бъде публикувана от HarperCollins, а на български книгата ще излезе през лятото на 2020 г. с логото на издателство “Еднорог”.