Лиз Нюджънт пристига в България

Публикувано на 28.06.2023

Една от най-популярните ирландски писателки

ще представи на 28 ноември

най-новата си книга 

„Странната Сали Даймънд”

 

Тя е единственият писател на криминални романи от последното десетилетие, който може да се сравнява с класата на Патриша Хайсмит, Рут Рендъл или Джилиан Флин.”

Ей Джей Фин, автор на бестселъра „Жената на прозореца“

 

Сред морето от трилъри, които категорично привличат вниманието през последните години, се открояват заглавията на Лиз Нюджънт. Романите й, преведени на 16 езика, впечатляват със задълбочените психологически портрети на героите, замесени в различни престъпления. На първо място в нейните книги не е самото разследване на тези престъпления, а начинът, по който те въздействат на всички засегнати от тях.

Още с дебютния си роман „Загадката Оливър“ Нюджънт се превръща в една от най-коментираните ирландски писателки. Критици и специалисти не престават да се възхищават на таланта й да се рови в най-мрачните кътчета на човешката природа в изграждането на образа на съвършения психопат. Това е запазена марка на Нюджънт, която винаги успява да прикове внимание от хипнотизиращото първо изречение до шокиращата последна страница. За радост на многобройните й почитатели у нас тя ще пристигне в България в края на ноември по покана на издателство „Еднорог“, за да представи най-новия си роман „Странната Сали Даймънд“. Премиерата на книгата ще бъде на 28 ноември от 18 ч. в книжен център „Гринуич“

Запазете си датата за среща с една от най-популярните ирландски писателки!