Очакваме премиерата на сериала по бестселъра „Нормални хора“

Публикувано на 30.10.2021

Скоро предстои премиерата на телевизионната адаптация по бестселъра на ирландската писателка Сали Руни „Нормални хора“, издаден и у нас. Копродукцията на Hulu и BBC вече има нов трейлър. Първият й епизод ще бъде излъчен на 26 април във Великобритания и на 29 април в САЩ.

Сериалът в 12 епизода е адаптация по романа на Сали Руни, пожънал успех сред критици и читатели при издаването си през 2018 г. Продуцент е компанията Element Pictures („Фаворитката“). Режисьори са номинирания за „Оскар“ Лени Ейбръхамс („Стая“) и отличената с БАФТА Хети Макдоналд. Руни е сред изпълнителните продуценти и е автор на сценария, заедно с Алис Бирч и Марк О‘Роуи.

Сюжетът разказва за сложните отношения между двама тийнейджъри с различен социален статус от малко ирландско градче. Връзката между Мариан и Конъл започва в последните им дни в гимназията и преминава през годините им в университета в Тринити колидж. В главните роли са Дейзи Едгар-Джоунс и Пол Мескал.

Новият сериал е заснет в Ирландия, Швеция и Италия. Надяваме се той да е от класата на книгата, номинирана за престижната награда „Ман Букър“ и носител на други, също значими награди – „Ирландски роман на годината“ за 2018 г. и „Коста“ за най-добър роман на 2018 г. (на автори от Великобритания и Ирландия).

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=x1JQuWxt3cE