Сериал с инспектор Карен Пири

Публикувано на 30.10.2021

 Очаквайте през март - "Как говорят мъртвите" - с незабравимия Тони Хил и очарователната Карол Джордан

Тя е прочутата героиня от поредица криминални романи на Вал Макдърмид. Инспектор Карен Пири е шеф на отдел „Студени досиета“, разследващ всевъзможни престъпления, за които няма срок на давност. Ето че сега ще я видим и като героиня на малкия екран.

ITV обяви, че започва работа по сериала „Карен Пири“, базиран на романа на Макдърмид „Далечно ехо“. Именно в този роман за първи път е представена младата Карен, която впоследствие ще оглави полицейския отдел на Шотландия. Тя трябва да разследва убийство с 25-годишна давност.

Роузи Дъф е била изнасилена, намушкана и оставена да умре в древно гробище през 1995 г. Заподозрени за убийството ѝ са трима подпийнали приятели, които откриват тялото. Въпреки че са разследвани, обвинения към тях не са повдигнати. Почти четвърт век по-късно Карен Пири се заема да разбере какво се е случило във фаталната нощ. Тя се натъква на пропуски в първоначалното разследване и това поражда конфликт със следователите, опитали се да открият убиеца преди толкова години.

Новият сериал ще бъде от три епизода с продължителност по два часа. Сценарият е дело на Емер Кени, актриса и сценарист, известна с работата си по сериали като „Harlots“ и „EastEnders“. Продуцент ще е компанията World Productions, продуцирала популярния полицейски сериал на BBC „Line of Duty“, както и „Бодигард“ с Ричард Мадън.


От романите на Вал Макдърмид са продадени 16 милиона копия по целия свят. Заради невероятно интригуващия им сюжет тя е определяна като „шотландската Агата Кристи“.