Том Холанд

Том Холанд е роден през 1968 г в Броуд Чолк,Уилтшър, Англия. Завършва колежа „Куинс” в Кеймбридж с две магистърски степени – по английски и латински език. Започва да следва за докторска степен в Оксфорд на тема творчеството на лорд Байрон, но прекъсва и се премества в Лондон.

Работи по адаптирането на произведенията на Омир, Херодот, Тукидид и Вергилий за „ВВС Радио 4”. Едновременно с това започва да пише, първоначално пиеси, а после и романи. Романите му, имащи често силен свръхестествен елемент, обхващат разнообразни исторически периоди от древен Египет до 80-те години на XIX-ти век в Лондон.

Първият му роман „Attis” е издаден през 1995 г. Същата година е издадена и първата книга от поредицата "Лорд Байрон” - "Вампирът”.

През август 2012 г. прави документалния филм „Ислям: Неразказаната история” за „Канал 4”. Получени са стотици писма от мюсюлмани и представянето му е отменено поради получени заплахи и съображения за сигурност. Том Холанд живее със съпругата си и двете им дъщери в Лондон.

Виж книгите от Том Холанд