Алегзандър Чи

Posted by Lyubov Petrova on June 15, 2017 0 Comments

Алегзандър Чи е автор на романите „Единбург”, с който печели престижната награда присъждана на обещаващи млади американски писатели Whiting Award и „Царицата на нощта”. Негови творби са публикувани в New York Times Book Review, Tin House, Slate и други. Бил е преподавател по творческо писане в няколко американски университета, а в момента е редактор на изданието The New Republic. Живее в Ню Йорк, САЩ.

 /// Image asset: Alexander_Chee.jpg

/// More about: https://www.goodreads.com/author/show/158735.Alexander_Chee?from_search=true

/// Facebook page: https://www.facebook.com/Alexander-Chee-8337750788/

/// Twitter page: https://twitter.com/alexanderchee?lang=bg

/// Official site: http://www.thequeenofthenight.com/

Read More

Алисън Патаки

Posted by Lyubov Petrova on May 12, 2016 0 Comments
Алисън Патаки е авторка на бестселърите “The Traitor’s Wife” и “The Accidental Empress”. Дъщеря на бившия губернатор на щата Ню Йорк Джордж Е. Патаки, тя се вдъхновява да пише за  императрица Сиси благодарение на семейните си корени, достигащи дълбоко до бившата Австро-унгарска империя на Хабсбургите. Патаки е съосновател на организацията с идеална цел “ReConnect Hungary”. Завършва с отличие университета "Йейл" с  основна специалност английски, и е редовен дописник на “Хънтингтън Поуст”, както и член на Обществото за исторически романи. Живее в Чикаго със съпруга си и дъщеря им.
/// Image asset: Allison_Pataki.jpg
/// More about: https://www.goodreads.com/author/show/7155436.Allison_Pataki?from_search=true&search_version=service
/// Facebook page: https://www.facebook.com/AllisonPatakiPage/
/// Twitter page: https://twitter.com/allisonpataki?lang=bg
/// Official site: http://allisonpataki.com/

Read More

Артуро Перес-Реверте

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Артуро Перес-Реверте, един от най-четените и превеждани испански писатели, е роден в Картахена през 1951 г. Завършва журналистика и политология, след дълга и успешна кариера на военен кореспондент в повечето горещи точки на планетата, се посвещава изцяло на литературата.

Книгите му са продадени в над 15 милиона тираж по целия свят. Голяма част от произведенията му са екранизирани - “Фламандският майстор”, “Морската карта”, “Учителят по фехтовка”, “Приключенията на капитан Алатристе”, “Деветата порта”, “Кралицата на юга”.

Лауреат е на множество литературни награди – Голямата награда на Франция за литература; наградата “Жан Моне” за европейска литература; рицар на френския орден на литературата и изкуствата, италианската награда "Валомброза - Грегор фон Резори" за най-добра чуждестранна литература, а през 2003 г за заслугите си към испанската литература е избран за член на Кралската академия на Испания. Произведенията му са част от учебната програма в гимназиалния курс в училищата на Испания.

/// Image asset:Arturo_Peres_Reverte.jpg
/// More about: https://www.goodreads.com/author/show/40398.Arturo_P_rez_Reverte
/// Facebook page: https://www.facebook.com/perezreverte
/// Twitter page: https://twitter.com/perezreverte
/// Official site: http://www.perezreverte.com/

Read More

Андрю Милър

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Андрю Милър е роден в Бристъл и е живял в Испания, Ирландия, Франция и Япония.

Още с първия си роман, преведен незабавно на двадесет езика, той печели овациите на критиката, както и две престижни награди - "Джеймс Тейт Блек Мемориъл" и италианската "Кавур". "Казанова", преиздаван и под заглавието "Влюбеният Казанова", е вторият му и най-успешен роман.

/// Image asset:Andrew_Miller.jpg

/// More about: https://www.goodreads.com/author/show/142462.Andrew_Miller

/// Official site: http://www.andrewmiller-author.co.uk/

/// Twitter page:

/// Facebook page:

Read More

Анди Багот

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Анди Багот е лечител, автор на книги и преподавател. Той е преминал обучения при изтъкнати духовни водачи от различни народности като келти, индианци, южноамериканци и китайци. Работата му към момента е фокусирана върху подпомагане на хората в преоткриването и свързването с вътрешната им сила, за да постигнат щастие, чувство на удовлетворение и духовен баланс.

Той е професионален терапевт по акопунктура, нутриционист и преподавател по Тай Чи. Същевременно Анди Багот изнася редица лекции и води множество курсове по духовни практики.

/// Image asset:Andy_Baggot.jpg
/// More about: https://www.goodreads.com/author/show/85376.Andy_Baggott
/// Official site: http://www.andybaggott.com
/// Facebook page:
/// Twitter page:

Read More

Алистър Грей

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Патриархът на шотландския Ренесанс в литературата на Острова, Алистър Грей, едновременно писател и художник, е роден през 1934 г в Глазгоу, където завършва художествена академия.
Работи като стенописец и сценограф, много негови произведения са част от постоянната експозиция на Националния музей в Глазгоу.

Алистър Грей илюстрира сам книгите си, като превръща всяка от тях в уникално, предизвикателно и нестандартно произведение на изкуството.

/// Image asset:Alister_Gray.jpg
/// More about: http://en.wikipedia.org/wiki/Alasdair_Gray
/// Twitter page:
/// Facebook page: https://www.facebook.com/pages/Alasdair-Gray/105622396137717?fref=ts
/// Official site: http://www.alasdairgray.info/

Read More

Алегзандър Маккол Смит

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет романа. Получава международна известност с поредицата “Дамска детективска агенция № 1”. Носител е на три награди “Автор на годината”. През 2003 г получава наградата "Сага” за хумор, известна още и като „Сребърен Букър”, както и наградата “Духът на Шотландия”.

Той е професор по медицинско право в Единбургския университет. Бил е вице-председател на Британската комисия по човешка генетика, председател на комисията по етика на "Бритиш Медикъл Джърнъл” и член на международната комисия по биоетика на ЮНЕСКО. Живее в Единбург с жена си, двете си дъщери и котарака Гордън. В свободното си време свири на фагот в "Наистина ужасния оркестър”.

/// Image asset:Alexander-McCall-Smith-011.jpg
/// More about: https://www.goodreads.com/author/show/4738.Alexander_McCall_Smith
/// Facebook page: https://www.facebook.com/alexandermccallsmith
/// Twitter page: https://twitter.com/mccallsmith
/// Official site: http://www.alexandermccallsmith.co.uk/

Read More

Айфер Тунч

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Айфер Тунч, една от най-именитите и популярни писателки на съвременна Турция, е родена през 1964 г. Завършва политология в Истанбулския университет. Започва работа като журналист през 1989 година, когато получава и най-престижната награда за разказ в Турция, "Юнус Нади". Дълги години ръководи издателство "Япъ Креди Яйънларъ". През 2003 г. печели международната награда "Балканика". Айфер Тунч е автор на три сборника с разкази, много сценарии и няколко много успещни романа.

/// Image asset:Ayfer_Tunch.jpg
/// More about:https://www.goodreads.com/author/show/2837098.Ayfer_Tun_
/// Facebook page: https://www.facebook.com/dunyaagrisi
/// Twitter page: https://twitter.com/parantezici
/// Official site: http://www.ayfertunc.com/

Read More

Айрис Мърдок

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Айрис Мърдок, една от ключовите фигури в литературата на двайсети век, съчетава по неповторим начин мит и философия в многобройните си произведения. Забележителното й творчество я прави лауреат на най-престижните литературни награди – “Букър” и “Джеймс Тейт Блек Мемориъл”, както и наградата на ПЕН-клуба “Златно перо”. За изключителните си заслуги към британската литература получава титлата Дама на Британската Империя.

 

/// Image asset:Iris_Murdoch.jpg

/// More about: http://www.biography.com/people/iris-murdoch-9418425

/// Facebook page: https://www.facebook.com/pages/Iris-Murdoch/25997161768

Read More

Борис Акунин

Posted by Lyubov Petrova on March 05, 2015 0 Comments

Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог, литературен критик, преводач и журналист, японист с международна известност. Работил като заместник главен редактор на списание "Иностранния литература”, главен редактор на двайсеттомната "Антология на японската литература”, председател на мегапроекта "Пушкинска библиотека”, през 1998 година Акунин започва реализацията на своя литературен проект под общия надслов “Приключенията на Ераст Фандорин”, чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман.

За кратко време поредицата прави Акунин един от най-четените автори в Русия, придобил едва ли не легендарна популярност, негови произведения се екранизират (”Азазел”, "Статски съветник”, "Турски гамбит”). Неговите блестящи исторически мистериии от поредиците "Приключенията на Ераст Фандорин”, "Приключенията на сестра Пелагия” и "Приключенията на магистъра” възвръщат доброто име на популярната литература. През 2000 г. Акунин е обявен за Писател на годината в Русия, номиниран за наградата "Смирноф-Букър”. Романите на Акунин се превеждат и издават във Великобритания, Италия, Франция, Япония, Германия и други страни.

/// Image asset:Boris_Akunin_2012.jpg
/// More about: https://www.goodreads.com/author/show/34589.Boris_Akunin
/// Facebook page:https://www.facebook.com/pages/Boris-Akunin/103097576396597?fref=ts&rf=228461223835557
/// Twitter page: https://twitter.com/borisakunin
/// Official site: http://www.boris-akunin.com/

Read More

1 2 3 8 Напред »