10% отстъпка
 
Вход

Повече подробности, коментари и статии за книгите на "Еднорог", можете да намерите на нашата ФейсБук страница и на нашия блог.

Facebook страница на ednorog.bg Блог на ednorog.bg

Автор: Филипа Грегъри
Заглавие: Бялата кралица
Националност: английска
Обем: 464 стр.
Корична цена: 19.90
Онлайн Цена: 19.90 17 91 лв.
ISBN:
978-954-365-081-1
Подвързия: мека
Описание:  

Филипа Грегъри представя първото заглавие от една нова поредица, посветена на Войната на Розите, потопила Англия в кръв. Историята на тази драматична и тайнствена епоха, изпълнена с жестоки сражения, съдбовна любов, магия и неразрешени загадки, ще бъде представена през погледа на жените от родовете Йорк и Ланкастър. Първа започва своя разказ Елизабет Удвил, прочутата с красотата си съпруга на Едуард ІV, “Бялата кралица”.

Брат се обръща срещу брата в ожесточеното преследване на английската корона. Династията Плантагенет се разкъсва от вътрешни вражди. Носят се слухове, че преди битката, завършила с победа за фамилията Йорк и разгром за Ланкастър, в небето греели три слънца – по едно за тримата сина на стария Йоркски херцог – и тримата орисани да бъдат крале, и тримата орисани да загинат млади, последни от своя род и своята династия. Красивата история на любовта между бедната вдовица Елизабет Удвил и красивия, смел и обичан от народа крал Едуард ІV е обречена на трагичен край. Елизабет е коронясана за английска кралица в тежки времена, когато никой не може да вярва на никого. Но тя се бори за себе си и за бъдещето на децата си, най-вече на двамата си сина, престолонаследниците, бъдещето на династията.
Една отчаяна жена ще отправи страшно проклятие, което ще бележи бъдещето на Англия за стотици години напред. Плантагенетите ще отминат в мъглите на времето, и ще отнесат със себе си решението на най-прочутата неразрешена загадка на историята.


 


Вижте видео

 


 

Откъс:
Отначало шумът напомня барабаненето на дъжд, а после, след миг ­ гръмотевичен тътен. Звънтенето на сбруите и плющенето на знамената, дрънченето на броните от метални брънки и пръхтенето на конете, звукът, мирисът и врявата от препускането на сто коня са завладяващи и, макар да съм твърдо решена да изляза напред и да ги накарам да спрат, не успявам да устоя и се отдръпвам назад. Какво ли трябва да е усещането да се изправиш срещу тези мъже, влизащи в битка с насочени напред копия като галопираща стена от бойни тояги? Как може някой да се изправи лице в лице с това?
Томас вижда русокосата глава насред целия хаос и шум и изкрещява: “Ура!”, като момче, каквото си е наистина, и при вика на пронизителното му дискантово гласче виждам как главата на мъжа се обръща, той вижда мен и момчетата, ръката му хваща здраво юздите и той изревава: “Стой!” Конят му се изправя на задните си крака, принуден от силното дръпване да застане на място, и цялата кавалкада се обръща кръгом, заковава се и ругае внезапното спиране, а после всичко утихва рязко и прахта се издига около нас. Вижте още
 
Други книги от същия автор:
Проклятието на краля, Бялата принцеса, ОРДЕНЪТ НА МРАКА, книга 1: Синът на феите, Пленница на короната, Вещицата, Повелителка на реките, Вярната принцеса, Червената кралица, Любовникът на девицата, Шутът на кралицата, Другата кралица, Наследството на Болейн, Другата Болейн (второ издание)
назад