Чарлс Кингстън

Чарлс Кингстън О‘Махони е роден през 1884 г. в Ирландия. Първоначално той работи като журналист, а преди да започне да се занимава с криминалистиката като жанр в прозата, пише книга със заглавие „Вицекралете на Ирландия“. Кингстън публикува още книги, посветени на правни дела и известни съдебни процеси.

През 1921 г. излиза първият му роман „Открадната добродетел“. Той е последван от още детективски романи, в които действието често се развива в Лондон. „Убийство в „Пикадили“ е публикуван през 1936 г. и моментално жъне успех. Това е първият роман, в който се появява главен инспектор Уейк от Скотланд Ярд. Той е герой в седем романа на Кингстън, наредили се сред британската криминална класика. Уейк познава добре престъпния контингент в Лондон и винаги действа безмилостно.

За съжаление романите на Кингстън не са публикувани повторно и за много поколения след Втората световна война са напълно непознати. Сега Британската библиотека поправя този пропуск и започва да преиздава най-популярните му произведения. Началото е поставено неслучайно с „Убийство в „Пикадили“.

Виж книгите от Чарлс Кингстън